dentist
logo image
dentist

Implanturi dentare.
Complicatii pe termen mediu si lung

author icon Autor: Dr. George Ghidrai, Medic Specialist Medicina Dentara

Complicatiile implanturilor dentare se pot imparti in complicatii pe termen mediu, care apar in primele 6 luni dupa operatia de pozitionare si complicatiile pe termen lung care pot aparea in orice moment dupa realizarea lucrarilor.

Complicatii ce apar in primele 6 luni dupa operatie

Cea mai frecventa complicatie ce poate aparea in aceasta perioada este osteointegrarea incorecta a implantului.


Complicatii pe termen lung

Complicatiile pe termen lung pot fi cauzate de proiectarea incorecta a unei restaurari pe implanturi sau daca masurile de ingrijire si intretinere a implanturilor nu au fost conduse corect de catre pacient.

Indiferent de cauza, implanturile se pierd fie datorita resorbtiei tesutului osos din jurul lor, fie datorita unor defectiuni mecanice a acestora. Trebuie tinut cont si de complicatiile care pot aparea la nivelul lucrarii protetice: fracturi, uzura, modificari estetice etc.


Pacientii care si-au realizat restaurari pe implanturi dentare nu trebuie sa resimta nici un fel de dureri sau disconfort. Acestia trebuie sa fie multumiti de estetica lucrarilor, sa poata simti gustul alimentelor iar masticatia sa se realizeze ca si pe dintii naturali.

Implanturile dentare trebuie evaluate de cel putin 2 ori pe an. Criteriile care indica succesul tratamentului sunt absenta durerii si mobilitatii implanturilor, examenul radiologic care indica lipsa resorbtiei osoase in jurul implanturilor, absenta infectiei si sangerarii, functionalitate si estetica adecvata a lucrarii.

Ultima revizuire si actualizare: Mai 2019
Ultimele articole

Ce rol au elasticele atasate aparatelor dentare?

Specialistii recomanda elasticele intermaxilare pentru un anumit aparat dentar. Aflati care este acela si care este rolul acestor elastice ...mai multe

Lucrari dentare pe suport din zirconiu sau din metal?

Mult timp, lucrarile pe suport de metal au fost singura optiune disponibila dar in ultimii ani a fost introdus un nou material cu calitati excelente: zirconiul ...mai multe

Implantul Dentar: Ghid Complet Pentru Pacienti

Implantul dentar este, fara indoiala, unul din cele mai dezbatute subiecte din stomatologie. Cititi acest ghid complet despre implanturi dentare, in care am incercat sa selectam toate informatiile importante referitoare la acest subiect ...mai multe