dentist
logo image
dentist

Implanturi dentare.
Complicatii pe termen mediu si lung

author icon Autor: Dr. George Ghidrai, Medic Specialist Medicina Dentara

Complicatiile implanturilor dentare se pot imparti in complicatii pe termen mediu, care apar in primele 6 luni dupa operatia de pozitionare si complicatiile pe termen lung care pot aparea in orice moment dupa realizarea lucrarilor.

Complicatii ce apar in primele 6 luni dupa operatie

Cea mai frecventa complicatie ce poate aparea in aceasta perioada este osteointegrarea incorecta a implantului.


Complicatii pe termen lung

Complicatiile pe termen lung pot fi cauzate de proiectarea incorecta a unei restaurari pe implanturi sau daca masurile de ingrijire si intretinere a implanturilor nu au fost conduse corect de catre pacient.

Indiferent de cauza, implanturile se pierd fie datorita resorbtiei tesutului osos din jurul lor, fie datorita unor defectiuni mecanice a acestora. Trebuie tinut cont si de complicatiile care pot aparea la nivelul lucrarii protetice: fracturi, uzura, modificari estetice etc.


Pacientii care si-au realizat restaurari pe implanturi dentare nu trebuie sa resimta nici un fel de dureri sau disconfort. Acestia trebuie sa fie multumiti de estetica lucrarilor, sa poata simti gustul alimentelor iar masticatia sa se realizeze ca si pe dintii naturali.

Implanturile dentare trebuie evaluate de cel putin 2 ori pe an. Criteriile care indica succesul tratamentului sunt absenta durerii si mobilitatii implanturilor, examenul radiologic care indica lipsa resorbtiei osoase in jurul implanturilor, absenta infectiei si sangerarii, functionalitate si estetica adecvata a lucrarii.

Ultima revizuire si actualizare: Februarie 2021
Top articole

Implantul Dentar: Ghid Complet Pentru Pacienti

Implantul dentar este, fara indoiala, unul din cele mai dezbatute subiecte din stomatologie. Cititi acest ghid complet despre implanturi dentare, in care am incercat sa selectam toate informatiile importante referitoare la acest subiect ...mai multe

Bolile Limbii

Deoarece ne folosim limba in mod constant, orice afectiune sau problema ce apare la nivelul acesteia poate deveni extrem de inconfortabila. Iata un ghid complet cu boli si afectiuni ale limbii sistematizat intr-un mod accesibil si usor de inteles ...mai multe

Cancerul Bucal

Cancerul bucal este o afectiune grava care poate periclita viata pacientilor. Din fericire, daca este diagnosticat la timp, sansele de reusita a tratamentului sunt mari. Descoperiti care sunt semnele incipiente ale bolii si ce puteti face pentru a preveni sau trata cancerul oral ...mai multe